Gõzölög, gõzölünk
sponsored links
A kínai kel azért került a kosárba, mert olyan keveset kért magáért, hogy késõbb biztosan szomorúan vagy inkább bosszankodva szidtam volna magam, ha nem hozom el. A répa így is kimaradt, és be is következett az utólagos megbánás. De az arány nem rossz, és legalább kiderült, néha elviselem, ha nemet kell mondani.
Gondoltam, készül majd belõle valamilyen hétköznap nagyon szerethetõ, gyorsan elkészülõ és még gyorsabban megehetõ tészta, de aztán valahogy haladtunk át a hétfõn, kedden, szerdán és tovább, a kínai kel pedig várakozott kitartóan. Majd csak történik valami. Végül igaza lett. A hétvégével megérkezett a hideg és a felszabadult idõ is, volt már kedv kicsit bonyolultabb konyhai mûveletekhez, így elõvettük a kínai kel, de nem tészta mellé került, hanem a párolóbetétre. A gõzölt, töltött tekercseket nagyon kedveljük Herr Paprikával, de nem mondhatnám, hogy olyan gyakran jelennek meg a tányéron, ahányszor szeretnénk vagy inkább lehetne. Pedig amióta vásároltunk a svéd áruházban egy praktikus kis párolóbetétet, igazán nem indokolható a ritka elõfordulás, és bár mindig hosszadalmas konyhában álldogálásra emlékszem, a valóságban egyáltalán nem tart elviselhetetlen ideig a munka.
A mai verzió marha- és sertéshússal készült, mellé chiliszósz híján zöldcitromos-mézes joghurt került, ami annak ellenére, hogy amolyan helyettesítõ megoldásnak tûnt, remekül bevált, megtartjuk.
Itt a vége, tekerünk.
Gõzölt kínaikel-tekercsek zöldcitromos-mézes joghurttal
kb. 16-18 kínaikel-levél
20 dkg darált marhahús
20 dkg darált sertéshús ...