Gõzölt hal salátákkal

2013-08-11

sponsored links

párolthalkis01.jpg

A kíméletes fõzésmódok közé tartozik a párolás-gõzölés, amely a halak ízét a legjobban kiemeli. A gõzöléshez az édesvízi halak közül a pontyot, vagy a busát a  tengeri halak közül a lazacot ajánlanám. A legfontosabb hogy teljesen friss halból készüljön, ugyanis semmi sem kendõzi el az állott halízt. A romló hal melegben való veszélyeirõl nem is beszélve. 

A salátákhoz és a díszítéshez használt zöldségeket mindig frissen szedem a kertbõl, ha nyersen használom fel akkor ecetes vízben mosom meg õket, hogy elpusztuljanak a rajtuk tenyészõ élõsködõk.

Gõzölt hal gyömbérrel és újhagymával

2 adaghoz
2 szelet friss hal, 
2 cm-es gyömbérdarab csíkokra vágva
2 szál újhagyma ...


Folytats a blogon ... valodisafrany.blog.hu/2013/08/11/gozo...

sponsored links

Keres?s