Gõzölgõ, Akvárium
sponsored links
Öko-kukák, Országkonyha, adománygyûjtés, forralt sör és The Moog búcsúkoncert
Bár még mindig nem dolgoztam fel, hogy ilyen kurtán-furcsán kellett megválnunk a Gödör Klubtól, elmentem egy kicsit körülnézni az "évadnyitó" gasztrofesztiválra, melyet a jogutód Akvárium Klub megnyitása alkalmából rendeztek.
Csütörtökön nyitás után érkeztem, azóta biztosan nagyobb tömegek szállták meg az árusító bódékat. A koncepciót láthatólag nagyon átgondolták: öko-kukák, adománygyûjtés és nagyrészt manufakturális magyar termékek. Az ország tortája és az ország kolbásza után itt az ország konyhája is megnyílt, mely igazi versenytárs nélkül maradt, így aki nem bírja a gulyást meg a savanyú káposztát, ne érkezzen éhesen (bár van még sült krumpli is, az igaz). A papírkukáknak elõször megörültem, de míg lelkesen lefényképeztem, az egyik bódéban állomásozó Szamovár teázó alkalmazottja belepöckölt egy égõ csikket, és az orrom elõtt gyulladt meg benne a mûanyagzsák - így a megoldás azonnal átkerült a "pillanatnyilag jó ötletnek látszott" kategóriába. Viszont van forralt házi sör (kötelezõ program!), illy kávé, Damman tea, forró csoki és sok más hasonló apróság.
Egyetlen igazi újdonságot tartogatott számomra a fesztivál: a Herbatea manufaktúra standját. Gyógynövény õrleménnyel ...