Gõzgombóc vaníliamártással
sponsored links
A gõzgombóc a sípálya melletti hütték alapértelmezett fogása. Soha nem lehet mellényúlni, mindig mindenhol ugyanolyan, annak ellenére is finom, hogy nagyüzemi holmi. A szilvalekvár utánozhatatlan ízû, jellegzetesen beégett már az ízlelõbimbóimba.
Szerencsére viszont nem kell feltétlenül messzi síterepekre menni ahhoz, hogy ehessünk egy jót, bár a magam részérõl mindenkit buzdítok egy kis téli sportolásra, vagy szabadban töltött idõre. Két éve jártunk Eplényben, ahol Holle Anyó hüttéjében hamisítatlan gõzgombócok várták a betérõket, ami jó hír, mert nem kell elhagyni a határt, ha valaki mégsem fõzne magának, annak ellenére sem, hogy én most leírom mennyire egyszerû, mennyire finom, és mennyire klassz móka az elkészítése.( Ezeket szoktam azt hiszem leggyakrabban emlegetni .)
Nehéz lenne azt állítani, hogy bonyolult holmik kellenek hozzá, vagy bonyolult eljárással készül, talán a párolóedény az egyetlen ami nem mindenkinem van otthon, de ha van akkor nyert ügyünk van, a többivel nem lesz gond.
Hozzávalók:
500g liszt
½ tk só
1 ek cukor
1,5 tk por élesztõ
1 tojás
330ml kézmeleg víz ...