Gõzgombóc

2017-03-21

sponsored links


Épp ideje egy ilyen gõzgombócot posztolni: õrült jó az idõ, mindenki tavaszi zöldségeket eszik tavaszi zöldséggel a hosszú tél után, szénhidrátmegvon, macaronnap, zsenge spenót,sóska, spanyol eper, méregtelenítés, cukormentesség, zöldturmix délig, hajt a snidling, elsõ retek, tessék, itt a gõzgombóc.
Igen, amikor ez készült, akkor még mínusz tizenötök voltak éjszaka, abszolút évszak-kompatibilis volt, csak azután voltam pár napot Finnországban, párat Szlovákiában, elõtte-utána próbáltam minden elõre és utólag behozni munkában és úgy általában az életben (például elõre fõzni olyan nem létezõ mélyhûtött ételeket, amit a család hajlandó megenni még kiolvasztva is..) és akkor észrevettem hogy már egy hónapja nincs poszt a blogon, ami nem nagyon fordult még elõ, és nem is terveztem ilyen hanyagnak lenni.
Úgyhogy most ez a gõzgombóc, meg pár süti, azután lesz zöldség is, lehet.
És ez a gõzgombóc nagyon jó, cseppet sem bonyolult, évek óta csinálom így, szilvalekvárral-rummal, idén sima áfonyával is,tulajdonképpen szerintem sokkal-sokkal jobb is, mint a zöldturmixok.
 
Hozzávalók: (8 nagyobb gombóc,4 személyre)
40 dkg liszt
2 dl langyos tej
1,5 dkg friss élesztõ ...

Folytats a blogon ... piszke.blogspot.com/2017/03/gozgomboc...

sponsored links

Keres?s