Gõz és mángoldtekercs

2012-07-06

sponsored links


Jól látják, érzik, gondolják, tovább is van, mondom még. Konkrétabban, a kiskertben még mindig jól bírja magát és növekszik töretlenül a mángold, annak ellenére is, hogy a körülmények egy kicsit nehezebbé váltak. A paradicsomok ugyanis egyre magasabbak és terebélyesebbek, a mángoldok igyekeznek ugyan, de jól láthatóan fejükre nõttek a szomszédok. A levelek minõségén ez azonban cseppet sem látszik, és a korábbi levesfõzés, párolás és már nem emlékszem után ideje volt valami újat kipróbálni. Jöhetett a gõz.
A technika nem ismeretlen a konyhában és imbiszen, ha nem tévedek, kétszer szerepelt már gõzölt tekercs a blogon (ha nem így van, valaki majd kijavít), most pedig itt a harmadik. És lesz negyedik is persze. Nem mondom, hogy könnyû, dalolós szívvel kezdtem el a konyhai tevékenységet, a lakásban kialakult kánikula engem sem tett frissebbé, de ez nyilván nem újdonság mostanában. Aztán ahogy haladtam elõre, rájöttem, nem is olyan kínzó és drámai és keserves a keverés, hajtogatás, tekerés, a gõz meg nem nekem jut a végén. Panaszra semmi ok.
Itt a vége, mángoldot tekerünk.

Ricottával töltött, gõzölt mángoldtekercsek


kb. 15 nagyobb mángoldlevél
5-6 kisebb mángoldlevél ...

Folytats a blogon ... imbisz.blogspot.com/2012/07/goz-es-ma...

sponsored links

Keres?s