Gévagomba lecsósan podagrafûvel
sponsored links
A sárga gévagomba találat mindig nagy öröm. Ezúttal lecsósan, illetve majdnem lecsósan, vöröshagyma nélkül, paradicsommal, paprikával készült, és elég sok podagrafüvet is tettem bele. Szép friss hajtásokat sikerült szednem egy lekaszált patakparton.
Elkészítés, hozzávalók:
egy jó evõkanálnyi apróra kockázott kolozsvári szalonna
1 nagyobb csészényi csíkokra vágott gévagomba
3 nagyobb paradicsom
4-5 paprika (többféle színû)
1 nagyobb csészényi összevágott podagrafû
2 gerezd fokhagyma
fûszerek: só, õrölt bors
A gévagombát csíkokra vágva a szalonna kockák zsírján, két gerezd apróra vágott fokhagymával, megsózva pirítottam, majd az apróra kockázott paradicsom felét is hozzáadva jó 10 percig pároltam a paradicsom levében. Ezután adtam hozzá a többi összevágott paradicsomot és a paprikát, valamint a podagrafû nagy részét. Egyben puhára pároltam mindent. Végül megszórtam az apróra vágott podagrafû maradékával.
gévagombások az Erdõkóstoló blogon
podagrafüvesek az Erdõskóstoló blogon