GÕZGOMBÓC SZILVALEKVÁRRAL, DIÓVAL

2018-03-04

sponsored links


A héten már készült nálunk gõzgombóc, de akkor sós volt és párolt káposztával és sült tarjával tálaltam.
Most az édes változat volt soron.
Eddig még sosem mertem belefogni, azt hittem nehéz az elkészítése. De bátran ajánlom mindenkinek, hogy készítse el ha szeretik a kelt tésztát.
Készíteni kell egy kelt tésztát, megtölteni, meggõzölni, lekenni olvasztott vajjal és aztán ki mivel szereti. Lehet hozzá pudingot készíteni, mákkal megszórni, de én most jól beterítettem cukros dióval.

2 dl langyos-cukros tejben felfuttattam 1 dkg élesztõt. Ezzel összeállítottam a tésztát 20 dkg liszttel, 1 tojássárgájával, 2 dkg lágy vajjal.
Duplájára kelesztettem 30 perc alatt.
Három  felé vettem, majd ismét kelesztettem 15 percet.
Amikor már szép nagyok voltak akkor kör alakúra kinyújtottam, közepébe nem kevés szilvalekvárt tettem és gombócot formáltam belõle.
Közben egy nagy fazék aljára vizet öntöttem, felforraltam. Beletettem a micro grillrácsát és erre raktam rá a gombócokat, amit alá sütõpapírt tettem.
Fedõ alatt 15 percig fõztem a gombócokat.
Ügyeljünk arra, hogy a tészta a melegben megkel, ne tegyük egymáshoz közel õket, mert akkor össze fognak érni.
15 perc után kivettem a rácsról, lekentem olvasztott vajjal és megszórtam cukros dióval.

Készíthetünk hozzá vaníliakrémet, különbözõ  pudingokat, megszórhatjuk mákkal, ki mivel szereti.

Melegen a legfinomabb.

Facebook oldalamhoz itt csatlakozhattok!

Piroska







Folytats a blogon ... piroskonyha.blogspot.com/2018/03/gozg...

sponsored links

Keres?s