Gyümölcsös-túrókrémes palacsintatorta

2017-09-13

sponsored links

Az ötlet INNEN, de a palacsinta tésztája és a krém sem a recept szerint készült. Az íze nagyon-nagyon finom. Bármilyen gyümölccsel készíthetõ. 


Gyümölcsös-túrókrémes palacsintatorta

Hozzávalók a palacsintához: 25  dkg liszt, 2 evõkanál kakaópor, 2 tasak vaníliás cukor, 2 csipet só, 1 mokkáskanál sütõpor, 2 tojás, 3 dl tej, 4-5 dl víz, kevés olaj;
a krémhez: 50 dkg tehéntúró, 10 dkg cukor, 5 dl habtejszín, 20 g zselatinpor, ? dl ananászlé;
továbbá: 20-25 dkg eper, 3-4 kivi, 1 ananászkonzerv, néhány szem szeder, 2 dl habtejszín, 1 evõkanál porcukor.

Elkészítése: A palacsinta hozzávalóit simára keverjük, majd enyhén olajozott serpenyõben 12-13 palacsintát sütünk belõle. A gyümölcsöket megmossuk, a kivit meghámozzuk, illetve a konzervet leszûrjük. A krémhez a zselatinport beáztatjuk 0,5 dl ananászlébe, a túrót simára keverjük a cukorral, illetve a habtejszínt keményre verjük. A beáztatott zselatint nagyon kis lángon felolvasztjuk, elkeverjük néhány evõkanálnyi tejszínhabbal, majd a háromféle hozzávalót lazán összeforgatjuk. A gyümölcsöket kockára vágjuk és félretesszük. Egy kapcsos tortaformát kibélelünk néhány palacsintával (kb. 4 darabra van szükség), majd kb. egyujjnyi krémet kenünk rá, illetve ezen szétoszlatunk némi gyümölcskockát. Ezután 5-6 palacsinta közepére 1-1 nagy evõkanálnyi krémet halmozunk, ráteszünk néhány eper-, kivi- és ananaászkockát, majd mindegyiket batyuszerûen összefogjuk, és a formába helyezzük. Ezután a maradék krémet a batyukra simítjuk úgy, hogy a hézagokat is jól megtöltjük vele. A lelógó palacsintarészeket felhajtjuk, és egy másik palacsintával letakarjuk, végül  pedig egy rózsaszerûen összetekert palacsintával, porcukorral felvert tejszínhabbal és gyümölccsel díszítjük.




Folytats a blogon ... edithreceptjei.blogspot.com/2017/09/g...

sponsored links

Keres?s