Gyümölcsös tejfölös pite. Alaprecept.
sponsored links
Szintén régi recept, a Családban "Eta meggyese" néven maradt fenn.
Sokszor sütötte Édesanyám, de legalább 16 éve nem került az asztalra... Most viszont elõkerült a recept, bár fejbõl is tudom.
Mint általában a kevert piték, bármilyen gyümölccsel elkészíthetõ. Télen befõttel, fagyasztottal, nyáron frissel.
Nagyon picit módosítottam a recepten, mert ráma szerepel benne, azt vajra cseréltem, a sütõport 1 csomagról, félre csökkentettem.
A tejföl "1 pohár" ami régen egyértelmû volt, hogy mennyi, ma már nem, így azt 200g-ban határoztam meg.
A gyümölcs édességétõl függõen változtathatunk a cukor mennyiségén, nyugodtan a felére csökkenthetjük, de az édesszájúak akár többet is tehetnek bele, vagy más édesítõt.
Elkészítettem cseresznyével, majd meggyel, és sárgabarackkal.
Magas tepsiben szoktam sütni, a mérete 24x18x9 cm, nyugodtan eltérhetünk ettõl :)
A képeken a cseresznyés :)
Pite alaprecept
3 db tojás ...