Gyümölcsös (nálam málnás) kevert sütemény
sponsored links
Egy igazán gyorsan összedobható és egészséges süteményt készítettem a minap, cukormentesen és egészségesebb, de könnyen beszerezhetõ lisztekkel.
Nézzétek el nekem, hogy ilyen gyors fotókkal illusztrálom a képeket, de egyenlõre csak erre jut idõm. :)
Egyszer talán vágott szeleteket is mellékelek a bejegyzéshez. :)
Viszont a lényeg úgyis az, hogy amikor édességre és egy könnyû házi süteményre vágyunk, akkor egy ilyen egészséges és finom verzió kerülhet a tányérunkra.
Nézzétek el nekem, hogy ilyen gyors fotókkal illusztrálom a képeket, de egyenlõre csak erre jut idõm. :)
Egyszer talán vágott szeleteket is mellékelek a bejegyzéshez. :)
Viszont a lényeg úgyis az, hogy amikor édességre és egy könnyû házi süteményre vágyunk, akkor egy ilyen egészséges és finom verzió kerülhet a tányérunkra.
Hozzávalók 30x22 cm-es tepsihez:
- 3 tojás
- 100 g eritrit
- 1 evõkanál folyékony Ezerédes édesítõ
- 70 ml olaj
- 3 dl tej
- 170 g Bio tönkölybúza fehér liszt
- 180 g Norbi U1 liszt vagy zabpehely liszt
- 1 cs. sütõpor
- 300 g málna
- A sütõt 180 fokra elõmelegítjük.
- A tojásokat (nem szétválasztva) a cukorral habosra keverjük, majd az olajat is beledolgozzuk. A tejjel, majd a sütõporral vegyített liszttel is csomómentesre keverjük.
- Sütõpapiros vagy kivajazott tepsibe simítjuk a masszát, tetejét megszórjuk a málnával és 180 fokon (nem hõlégkeverésen) megsütjük.
Szeletelés elõtt hagyjuk egy kicsit hûlni. Megszórhatjuk por eritrittel, de nekem tökéletes volt nélküle is.
Jó étvágyat!