Gyümölcsös jégkrém nyalóka
sponsored links
Markoljuk fel a kedvenc gyümölcseinket a zöldségesnél és szaladjunk haza ilyen szuper aranyos jégkrém nyalókákat gyártani :))
Én áfonyát és málnát használtam, de bármivel tökéletesen mûködik.
4 db 1 dl-es mûanyagpohárra és 4 db nyalókapálcára lesz szükségünk egy adaghoz.
Az eredeti receptet itt találtam.
Hozzávalók:
Az áfonyás réteghez:
100 g áfonya
1,5 ek natúr / görög joghurt
1 ek méz
A joghurtos réteghez:
3 ek natúr / görög joghurt
1 ek méz
késhegynyi vanília paszta
A málnás réteghez:
100 g málna
1,5 ek natúr / görög joghurt
1 ek méz
Az áfonyás réteghez, az áfonyához adjuk a mézet és a joghurtot majd botmixerrel pürésítjük.
Átszûrjük és elosztjuk a 4 pohárka aljába.
A poharakat mélyhûtõbe tesszük kb 20-25 percre.
A joghurtos réteghez, a joghurtot elkeverjük a mézzel és a vaníliával, majd a már megdermedt áfonyás rétegre öntjük.
20-25 percre visszatesszük a mélyhûtõbe.
A málnás réteg elõtt, mindegyikbe nyomunk 1-1 pálcikát.
A málnás réteghez, a málnát elkeverjük a joghurttal és a mézzel majd botmixerrel pürésítjük.
Átszûrjük hogy ne legyenek benne magok, majd elosztjuk a 4 pohárka tetejére.
Betesszük a fagyasztóba.
kb 20-25 perc után megszórjuk gyümölcsökkel kedvünk szerint.
1 éjszakát fagyasztjuk.