Gyümölcsös fagylattorta
sponsored links
Az ilyen meleg nyári napokon nincs is jobb, egy kis házi fagyinál. :) Én most torta formába "öntöttem". Az alapja a tiramisu fõzött krémje lett. Mert szeretjük és mert roppant egyszerû. :D Már javában terem a málna. A ribizli is kitett magáért az idén. Epret pedig párom szüleitõl kaptunk. :) Én nem nagyon tudtam várni a szeleteléssel, ezért a torta közepe még kicsit fagyosabb volt, de azért megküzdöttem vele. :D A lényeg, hogy finom. ...és hideg. Ami ilyen melegben legalább ugyanolyan fontos szempont. :D
Hozzávalók egy ~16 cm-es magasfalú formához:
8 dkg vajas keksz darálva
4 dkg olvasztott vaj
4 nagy tojás
6 ek. cukor
1 vaníliarúd kikapart magja
50 dkg mascarpone
2 ek. porcukor
2 marék eper
2 marék málna
2 marék ribizli
- A kekszet a vajjal elkeverjük és a formába szórjuk. Elegyengetjük, lenyomkodjuk. A forma oldalát belülrõl sütõpapírral béleljük.
- A tojásokat a cukorral elhabarjuk, vaníliával ízesítjük. Gõz fölött -óvatosan, nehogy a tojás kicsapódjon-, állandó keverés mellett felfõzzük a krémet. Ha kész, hûlni hagyjuk.
- A mascarponét a porcukorral jól kikeverjük, majd hozzáadjuk a fõzött krémet és simára dolgozzuk.
- A kekszes alapra 1 marék epret rendezünk, majd rákanalazunk egy adag krémet. Elegyengetjük, hogy ne maradjon közte levegõbuborék. Elrendezzük rajta a második marék epret, ezt is krémmel borítjuk. Majd hasonlóan járunk el a málnával és ribizlivel.
- Az így elkészített "tortát" mélyhûtõbe tesszük egy éjszakára.
- Fogyasztás elõtt legalább 30 perccel kivesszük a hûtõbõl. Tetejét friss gyümölcsökkel díszítjük.