Gyümölcsök pektintartalmának sorrendje
sponsored links
Egy kis 1x1 a pektinrõl kezdõ háziasszonyoknak:
A pektin egy természetes zselésítõ anyag amit lekvárok, dzsemek, zselék készítéséhez használnak. A pektinnel kevesebb cukrot kell használnunk, lerövidül a fõzési idõ, a lekvárok íze gyümölcsösebb lesz, több vitamin és ásványi anyag marad bennük.
Egy gyümölcs annál jobban kocsonyásodik, minél több benne a pektin. Bizonyos gyümölcsökben nagyon sok van, ezért könnyen készíthetünk belõlük lekvárt, vannak azonban olyanok, melyek a sor végén helyezkednek el. Ezekbõl nehézkesebb a megfelelõ állagot elérni. A legtöbb pektin a még éretlen gyümölcs héja alatt található.
Lehet készen is kapni pektint por állagban, (pl almapektint, illetve a dzsemfixekben már benne van), de akár mi magunk is készíthetünk almapektint.
Lejjebb találtok egy listát a gyümölcsök pektintartalmának sorrendjérõl, melyet egy ...