Gyümölcstorta zselével

2014-03-12

sponsored links

Hozzávalók:gyümölcstorta0

  • 6 db tojás
  • 6 evõkanál magliszt (mandula-, kókusz-, makadámdió liszt)
  • Lehet õrölt mag is – szintén 6 evõkanállal
  • Kevés citromlé a hab felveréséhez
  • Paleolit édesítõ
  • Gyümölcs – bármi
  • Tortazselé – 1 zacskó + 2 dl víz + xukor; vagy 2 kávéskanál agar-agar + 2 dl víz + xukor

Elkészítés:

  • Vajazz ki egy gyümölcstorta-sütõ formát és szórd meg õrölt maggal, vagy magliszttel
  • Készítsd el a piskótát a szokásos módon: Tojásfehérje kevés citromlével való felverése  + tojássárgája + magliszt (Részletesebben olvashatod piskóta recepteknél.)
  • Öntsd a piskótatésztát a kivajazott és kilisztezett formába, majd elõmelegített sütõben süsd tûpróbáig – kb. 25 perc
  • A tésztát borítsd ki egy tálra
  • 2 db érett banánt törj össze villával, és a kihûlt tészta mélyedésébe kend el, vagy turmixolj össze mélyhûtött barackot, szilvát, almát, körtét – ami van -, és azzal dolgozz
  • A gyümölcsvelõvel kikent formát rakd ki a mélyhûtõbõl kivett és legalább félig felengedett gyümölccsel – ízlés szerint. A képen körte és meggy látható; gyümölcsvelõ sárgabarackból készült
  • A tortazselét a zacskón lévõ elõírás szerint – 1 zacskó + 2 dl víz + cukor HELYETT nyírfacukor vagy eritrit – állandó keverés mellett olvaszd és forrald fel, majd öntsd rá a tortára – az öntést mindig középen kell kezdeni!
  • A zselét egyengesd el a sütemény tetején

gyümölcstorta1


Folytats a blogon ... paleovital.hu/?p=15154

sponsored links

Keres?s