Gyümölcstorta zselével
sponsored links
- 6 db tojás
- 6 evõkanál magliszt (mandula-, kókusz-, makadámdió liszt)
- Lehet õrölt mag is – szintén 6 evõkanállal
- Kevés citromlé a hab felveréséhez
- Paleolit édesítõ
- Gyümölcs – bármi
- Tortazselé – 1 zacskó + 2 dl víz + xukor; vagy 2 kávéskanál agar-agar + 2 dl víz + xukor
Elkészítés:
- Vajazz ki egy gyümölcstorta-sütõ formát és szórd meg õrölt maggal, vagy magliszttel
- Készítsd el a piskótát a szokásos módon: Tojásfehérje kevés citromlével való felverése + tojássárgája + magliszt (Részletesebben olvashatod piskóta recepteknél.)
- Öntsd a piskótatésztát a kivajazott és kilisztezett formába, majd elõmelegített sütõben süsd tûpróbáig – kb. 25 perc
- A tésztát borítsd ki egy tálra
- 2 db érett banánt törj össze villával, és a kihûlt tészta mélyedésébe kend el, vagy turmixolj össze mélyhûtött barackot, szilvát, almát, körtét – ami van -, és azzal dolgozz
- A gyümölcsvelõvel kikent formát rakd ki a mélyhûtõbõl kivett és legalább félig felengedett gyümölccsel – ízlés szerint. A képen körte és meggy látható; gyümölcsvelõ sárgabarackból készült
- A tortazselét a zacskón lévõ elõírás szerint – 1 zacskó + 2 dl víz + cukor HELYETT nyírfacukor vagy eritrit – állandó keverés mellett olvaszd és forrald fel, majd öntsd rá a tortára – az öntést mindig középen kell kezdeni!
- A zselét egyengesd el a sütemény tetején