Gyümölcstorta szülinapra
sponsored links
A fiam szülinapjára készült ez a mutatós, finom torta.
A díszítessel együtt csupán 60 percet vett igénybe az összeállítása.
Most az egyszer az üzletbõl vettem a piskótalapokat, hát nem voltam elragadtatva a minõségükkel, de egy kis rumos-cukros sziruppal meglocsoltam õket és egészen jó lett az eredmény.
Hozzávalók: 5 tojásos piskóta(vagy az üzletbõl készen vett 3 piskótalap), 1 tasak vaníliás pudingpor, 400 ml tej, 5 evk. cukor, 500 ml tejszín, 10 g zselatinpor. A sziruphoz: 150 ml víz, 3 evk. cukor, 1 fiola rumeszenc. Még gyümölcsök: ananász, barack,(ezek konzervbõl), banán, eper.
Elõször megfõzzük a pudingot, kihûtjük. A zselatint kevés vízbe beáztatjuk. Megfõzzük a cukorszirupot, majd ha kihûlt, hozzáadjuk a rumeszencet is. A tejszínt (Hulalat) kemény habbá verjük, hozzáadjuk a felmelegített zselatint és két részre osztjuk.
Az egyik részébe az elkészített pudingot kavarjuk, a második adagot díszítésre hagyjuk. A gyümölcsöket tetszés szerint feldaraboljuk.
A torta összeállítása: a lapokat a sziruppal meglocsoljuk mindhárom lapot megkenjük a pudingos tejszínhabos krémmel, megpakoljuk a felszeletelt gyümölcsökkel, majd egymásra helyezzük. A torta tetejét a maradék tejszínhabbal meg eperrel díszítjük.
A díszítessel együtt csupán 60 percet vett igénybe az összeállítása.
Most az egyszer az üzletbõl vettem a piskótalapokat, hát nem voltam elragadtatva a minõségükkel, de egy kis rumos-cukros sziruppal meglocsoltam õket és egészen jó lett az eredmény.
Hozzávalók: 5 tojásos piskóta(vagy az üzletbõl készen vett 3 piskótalap), 1 tasak vaníliás pudingpor, 400 ml tej, 5 evk. cukor, 500 ml tejszín, 10 g zselatinpor. A sziruphoz: 150 ml víz, 3 evk. cukor, 1 fiola rumeszenc. Még gyümölcsök: ananász, barack,(ezek konzervbõl), banán, eper.
Elõször megfõzzük a pudingot, kihûtjük. A zselatint kevés vízbe beáztatjuk. Megfõzzük a cukorszirupot, majd ha kihûlt, hozzáadjuk a rumeszencet is. A tejszínt (Hulalat) kemény habbá verjük, hozzáadjuk a felmelegített zselatint és két részre osztjuk.
Az egyik részébe az elkészített pudingot kavarjuk, a második adagot díszítésre hagyjuk. A gyümölcsöket tetszés szerint feldaraboljuk.
A torta összeállítása: a lapokat a sziruppal meglocsoljuk mindhárom lapot megkenjük a pudingos tejszínhabos krémmel, megpakoljuk a felszeletelt gyümölcsökkel, majd egymásra helyezzük. A torta tetejét a maradék tejszínhabbal meg eperrel díszítjük.