Gyümölcstorta margaréta formában

2017-07-11

sponsored links

Gyümölcstorta margaréta formában

A menyemtõl kapott margaréta sütõformához találtam egy jó receptet, amit kicsit átalakítva mindjárt ki is próbáltam. Ugyanis ma van a fiamék 19. házassági évfordulója, egyben a menyem születésnapja is. Most ebben a hõségben csak ezt a tortát kapják.


Elõször sütöttem egy 2 tojásos piskótát a margaréta formájú szilikon sütõedényben.
Én a fiam diétájához szabtam, tehát durumliszttel és nyírfacukorral készült teljesen úgy, mint a hagyományos alapanyagokkal.

Azután készítettem kétféle krémet.
Mascarponés -pudingos krém:
3 deci tej
2 evõkanál xilit
40 gramm fõzõs vaníliapuding por
20 deka házi mascarpone
fél citrom leve
A tejben megfõztem a xilittel a pudingot, majd idõnként megkeverve kihûtöttem. Miután kihûlt, hozzáadtam a mascarponét meg a citromlevet és jól összekevertem. Ilyenkor még édesíthetõ ha valakinek nem elég édes.

Gyümölcsös krém:
10 deka áfonya
10 deka feketeszeder
2,5 deci habtejszín
2 evõkanál nyírfacukor por
1 zacskó zselatin fix
A gyümölcsöket turmixgép kelyhébe raktam, ráöntöttem a tejszínt és a legnagyobb fokozaton jól összekevertem. Majd beleszórtam a zselatin fixet és azzal is bekapcsoltam a gépet. Utoljára pedig beletettem 2 kanál nyírfacukor port, amivel ismét összekevertem. Kiöntöttem egy tálba a krémet, ami ilyenkor még elég lágy állagú, és hûtõbe tettem.

Gyümölcskocsonya:
1 zacskó Dr.Oetker erdei gyümölcs ízû gyümölcskocsonya por
10 deka áfonya
10 deka feketeszeder

A gyümölcskocsonyát a zacskó feliratának megfelelõen készítettem el - 3 deci vízben elkevertem, majd forrás után 1 percig fõztem, utána 3 percig idõnként megkevertem. A habja teljesen elment.
Torta összeállítása:
A hideg vízzel kiöblített szilikon formába beleöntöttem a gyümölcskocsonyát, ami még mleg volt.
Beleraktam váltakozva az áfonyát és a feketeszedret. Eléggé gyorsan megszilárdul a gyümölcszselé, ezért sietni kell vele. Pár percre hûtõbe tettem, majd a gyümölcskocsonyára rásímítottam a mascarponés krémet, és ismét hûtõbe tettem pár percre, utána pedig a gyümölcsös krémet símítottam rá. A szirmoknál mindkét krémet kerekvégû késsel beleigazítottam a formába. Ezután ráhelyeztem a piskótát, és éjszakára hûtõbe tettem (letakarva).
Reggel következett a nagy produkció, a torta megfordítása, a szilikon forma levétele.
A megfordítás nem okozott gondot, rátettem egy üvegtányért és visszafordítottam.
A szilikon forma levétele viszont bármilyen óvatosan történt, néhány sziromnál kicsit beleragadt...?
Legközelebb megpróbálom, hogy melegvizes konyharuhát borítok rá néhány másodpercre...
Dekortollal csak annyi feliratot kapott, hogy "szeretettel" , meg most a gyertya is csak ilyen...

Remélem, azért tetszeni fog! ? És finom lesz! ?

Az alaprecept egy ismerõsöm facebookos gasztrocsoportból származik, bár én alaposan átalakítottam, nagyon köszönöm Sinka Editnek a receptet!


Folytats a blogon ... tortafuggo.blogspot.com/2017/07/gyumo...

sponsored links

Keres?s