Gyümölcstorta liszt és cukor nélkül

2017-11-26

sponsored links

Gyerekeim gyümölcstortát kértek a hétvégén, én pedig úgy gondoltam, ezúttal úgy készítem el, hogy én is büntetlenül ehessek belõle...az eredmény az lett, hogy akár süthettem volna normál módon is, mert úgy eltûnt, hogy épp csak megkóstolni tudtam. ?



Hozzávalók:

A tésztához:

4 ek fruktóz
2 tojás
4 ek kakaó
1 tk sütõpor
2 ek olaj

A pudinghoz:

1 cs. vaniliás pudingpor
2 ek fruktóz
3 szem édesítõ tabletta
4,5 dl tej
Kevés margarin

A zseléhez:

125 ml víz
25 ml szamóca szörp
3 tk zselatinpor

Mandarin, banán

Elkészítése:

A piskótához a fruktózt a tojással habosra keverjük, majd belecsorgatjuk az olajat, és óvatosan beleforgatjuk a sütõporral elkevert kakaóport. Sütõpapírral bélelt 18 cm-s tortaformába öntjük, 180 fokra elõmelegített sütõben kb 15 perc alatt megsütjük.

A pudingporba belekeverjük a fruktózt és az összetört édesítõt, kevés tejjel csomómentesre keverjük, a maradékot felforraljuk, majd belekeverjük és sûrûre fõzzük a pudingot. Még forrón belekeverünk egy darabka margarint. 

A közben kihûlt piskótánkra banán szeleteket sorakoztatunk, és ráöntjük a pudingot, lehûtjük.

Elkészítjük a zselét. A langyos szörpbe, belekeverjük a zselatint, majd addig melegítjük, amíg gyöngyözni kezd. Langyosra hûtjük, közben mandarin gerezdeket teszünk a puding tetejére. Erre öntjük a langyos zselét.

Ha megdermedt, akkor vesszük le a torta karimáját, és szeletelhetõ.

Folytats a blogon ... https://hazaiizek.blogspot.com/2017/1...

sponsored links

Keres?s