Gyümölcstorta 2010
sponsored links
Folyamatosan szerkesztem a régi képeket. Miközben keresgéltem, rábukkantam egy 2010-es képre, csak a receptje tûnt le idõközben?! Rögtönözve ugyan, de elmondom, hogy hogyan is lehet elkészíteni ezt a gyümölcstortát. Még emlékszem is rá, hogy óriás torta volt.
Hozzávalók:
- 6 db M-es tojás
- 6 ek. kókuszliszt (használható természetesen pl. mandulaliszt, gesztenyeliszt, banánlszt stb. is!)
- Késhegynyi só
- 1 lapos ek. szódabikarbóna
- Fél citrom leve
- Annyi kókusztej, amely hozzáadása után a tészta a palacsintatészta állagú nem lesz – ez kb. 4 dl.
- Édesítésre a 2010-ben még nem ismert édesítõket ajánlom: pl. xukor0stevia, vagy stevia, vagy glicin.
- Gyümölcsök -, amit talász a mélyhûtõben: pl. a képen cseresznyét látok! – 2-3 maroknyi magozott gyümölcs
- Porxukor – szóráshoz
- Kókusz chips – szóráshoz
Elkészítés:
- Az évek során tapasztaltam, hogy nyugodtan lehet a fehérjét és a sárgáját együtt felverni, csak hosszabb ideig tart. A legeslegkényelmesebb robotgéppel, de más technikákkal is sikerülni fog. A tojásokat hozzáadott sóval és édesítéssel hosszan felverjük.
- A felvert tojáshabba belekanalazzuk a lisztet, a szódabikarbónát és a citromot. Óvatosan és lassan, könnyed mozdulatokkal eldolgozva.
- A tészta sûrû lesz, különösen, ha kókuszliszttel készítjük. Ahhoz, hogy a palacsintatészta állagú legyen, ha szükséges, akkor hígitásra használjunk kókusztejet.
- Béleljünk ki egy nagy méretû kerek csatos tortaformát zsírpapírral.
- Öntsük a tészta felét a sütõedénybe, majd rakjuk rá a gyümölcsöt, végül pedig a tészta másik felével borítsuk be az alapot.
- 180 fokra melegítsük elõ a sütõt. Tegyük be a nyers tortát, vegyük vissza a hõfokot kb. 160 fokra és tûpróbáig süssünk. A sütési idõ minimum 45 perc lesz, de sütõje válogatja a gyorsaságot, ezért ajánlom mindig a tûpróbát.
- Amikor a torta kész, akkor vegyük ki a csatos tortaformából és ha kihûlt, akkor szórjuk meg a tetejét porxukorral és kókusz chips-szel.