Gyümölcssaláta narancsvirágvízzel, mentával
sponsored links
A narancsvirágvíz - orange blossom water - a közel-keleti és marokkói konyha egyik gyakran használt, kedvelt ízesítõje. A narancsos sárgarépa-saláta bejegyzésben már tettem említést róla, nemcsak tésztákat, zöldségeket, de gyümölcssalátákat is készítenek vele. A gyümölcsöket egyszerûen fel kell szeletelni vagy kockázni, narancslébõl, mézbõl és narancsvirágvízbõl elkészíteni az öntetet, összekeverni, jól lehûteni, és kész.
Szerintem csodás párosítás a narancs, a friss datolya és füge vaníliafagylalttal, mentával. Viszont, ha éppen nem tudunk friss datolyát beszerezni, aszalt datolyával is kitûnõ, csak akkor a datolyát "elõ kell készíteni".
Hozzávalók: 8 aszalt datolya, 8 füge, 3 narancs, 2-3 ek narancsvirágvíz, 2 ek ...