Gyümölcslé - egészségünk védelmében
sponsored links
Rostos grapefruit-narancslé |
Ilyenkor a téli idõszakban ajánlott minél több vitamint fogyasztani. Köztudott, hogy a citrusfélék magas C és B vitamin tartalommal rendelkeznek, valamint folsavban is gazdagok.Immunerõsítõ, antioxidáns, öregedésgátló és folytathatnám így tovább, de azt hiszem, felesleges, mert hasznosságukkal ma már mindenki tisztában van. És nagyon sok helyen olvshatunk a témáról, pl. a vitaminszigeten.
Azt azonban nem biztos, hogy mindenki tudja, hogy miért a lé fogyasztása ajánlott inkább(természetgyógyászok szerint).
A narancs, grapefruit, stb. mediterrán gyümölcsök, amelyek hûtik a szervezetet. Mi inkább télen fogyasztjuk e gyümölcsöket a vitamintartalmuk miatt, télen viszont inkább melegíteni kellene a szervezetünket. A lé formájában bevitt gyümölcs elfogyasztása után rögtön a szervezet szolgálatába áll.A szervezetnek jóval könnyebb feldolgozni a folyadék formájában bevitt tápanyagokat, mint a szilárd táplálékot.Mivel kevesebb idõt töltenek az emésztõ és bélrendszerben, hûtõhatásuk is kevesebb ideig tart, ugyanakkor gyorsan hasznosítható energiaforrást jelentenek.
Akinek nincs facsarógépe, az is tud citromfacsaróval, vagy reszelõvel, a gyümölcsreszeléket jól kinyomkodva lét készíteni.Az otthon, frissen készített gyümölcslébe nem kell cukrot, vagy édesítõt tenni, így nincs megváltoztatva az összetétele, tehát lényegében ez folyékony gyümölcs. Desztillált vízzel vagy tisztított vízzel szoktam hígítani. Én lehetõleg nem éhgyomorra ...