Gyümölcsleves - klasszikusan-
sponsored links
Kevésbé divatos már talán így készíteni a gyümölcslevest, de vannak olyan dolgok (ízek), amelyben az ember nem csalódik. Mindig ugyan úgy készül és majdnem mindig ugyan olyan lesz az íze. Ez igaz a hagyományos módon készülõ gyümölcslevesre is. Két különbség talán mégis van. Az egyik, hogy hiányoznak belõle azok a kis gusztustalan pöttyök, amelyek gyerekkoromban a menzán "színesítették" az elém kerülõ gyümölcslevest. Nem tejföllel habarom, hanem tejszínnel, így a pöttyök hiányoznak. És van még egy különbség. A menzán mindig meleg volt a leves, mert nem volt ideje kihûlni. Viszont hidegen az igazi. Tehát mégsem annyira retró, mert nem pöttyösen és nem melegen ajánlom...
Hozzávalók:
750 ml cseresznye- vagy meggybefõtt (akár mindkettõ, ha lehet, akkor magozott)
750 ml õszibarack befõtt (mag nélkül)
750 ml szilvabefõtt (szintén magozott)
0,5 l zsíros tejszín
finomliszt ...