Gyümölcsleves, ahogy Anya készíti
sponsored links
Ha a kedves olvasó úgy fogja érezni esetleg, hogy kissé összecsapott ez a bejegyzés, joggal érezheti, és ezúton is elnézést kérek érte. Már fejben és egyébként is a holnapi utazásra készülök, de mivel éppen kánikula van, megosztanám veletek anyukám gyümölcslevesének a receptjét, amit én napokig tudok enni a nagy melegben.
Hozzávalók:
fél kg cseresznye,
fél kg meggy,
fél kg sárgabarack,
fél kg õszibarack,
(lehet benne szilva és körte is, de legtöbbször ezekbõl készül)
1 l tej,
3 ek. liszt,
2 rúd fahéj,
kb. 20 szem szegfûszeg,
1 lime vagy citrom
Megtisztítjuk, kimagozzuk a gyümölcsöket, a barackokat négy felé vágjuk. Fazékba tesszük õket, majd felöntjük vízzel. Teatojásba tesszük a szegfûszeget és a fahéjat, majd belerakjuk a teatojást is a fazékba. Egy lime-ot vagy citromot ketté vágva szintén a levesbe helyezünk. Egy csipet sóval és ízlés szerint cukorral ízesítjük.
Ha megpuhultak a gyümölcsök, behabarjuk a levest: a tejet elkeverjük a liszttel, majd szitán keresztül a levesbe öntjük. Már kész is, lehet behûteni és jó sokat enni belõle! :)