Gyümölcskrémes
sponsored links
Kunné Bea receptje, Bea oldala “Paleo, Büntetlen örömök”
A receptet és a képet egy paleos csoport oldalára írta be Bea, de én lecsaptam rá, és importáltam a PaleoVitalra.
Hozzávalók és elkészítés egyben:
- 10 dkg kókuszreszeléket piríts világosra egy száraz serpenyõben
- Amikor kihûlt kávédarálón daráld le
- 20 gramm kakaóport keverj hozzá és tedd félre
- 4 nagy tojást válassz szét; a fehérjét csipet sóval, 30 gramm porrá õrölt eritrittel keményre verd fel
- A 4 db tojássárgáját 20 gramm õrölt eritrittel keverd habosra, majd 3 evõkanál langyos vízzel keverd tovább
- Fél mokkáskanál szódabikarbónát futtass fel kevéske citromlével, add hozzá a kikevert sárgájához
- Keverj hozzá 2 evõkanál felvert fehérjét, majd a kókuszreszelék és kakaópor keveréket; Keverd az egészet simára, végül óvatos mozdulatokkal forgasd bele a maradék tojáshabot
- Zsírpapírral bélelt, 26 cm átmérõjû kapcsos tortaformában 175-180 fokon, alsó-felsõ sütésen, 25 percen át süsd, majd a lekapcsolt sütõben még 5 percig hagyd bent a tésztát
- Ezután rácsra téve hûljön ki
- Amikor kihûlt, kend meg 3 db érett, botmixerrel pürésített sárgabarack velõvel
- Szép sorban rárakosgass rá friss málnaszemeket
- A vaníliakrém, ami inkább olyan, mint egy puding, a következõ képpen készül:
- 6 dl bármilyen magtejet, 5 dkg eritrittel, 2 vaníliarúd magjával és a kikapart rúddal együtt forrald fel és szûrd le
- 6 db tojássárgáját 1 dl hideg magtejjel ekeverd el, majd a leszûrt forró tejjel, folyamatosan kevergetve forrald fel. Vigyázz! nehogy a sárgája összecsomósodjon.
- 1 dl vízben oldj fel 20 gramm porzselatint, melegítsd fel egy kicsit és keverd hozzá a krémhez
- Jeges vízben hûtsd le, és néha keverd át a krémet, és amikor már a zselatin dolgozni kezd, kanalazd rá a málnával kirakott sütire
- A kapcsos formában marad a tészta, így a krém sem tud lefolyni, hanem szépen körbeöleli a tésztát