Gyümölcskrémes

2014-06-19

sponsored links

Kunné Bea receptje, Bea oldala “Paleo, Büntetlen örömök”

A receptet és a képet egy paleos csoport oldalára írta be Bea, de én lecsaptam rá, és importáltam a PaleoVitalra.

Hozzávalók és elkészítés egyben:gyümölcskrémes

  • 10 dkg kókuszreszeléket piríts világosra egy száraz serpenyõben
  • Amikor kihûlt kávédarálón daráld le
  • 20 gramm kakaóport keverj hozzá és tedd félre
  • 4 nagy tojást válassz szét; a fehérjét csipet sóval, 30 gramm porrá õrölt eritrittel keményre verd fel
  • A 4 db tojássárgáját 20 gramm õrölt eritrittel keverd habosra, majd 3 evõkanál langyos vízzel keverd tovább
  • Fél mokkáskanál szódabikarbónát futtass fel kevéske citromlével, add hozzá a kikevert sárgájához
  • Keverj hozzá 2 evõkanál felvert fehérjét, majd a kókuszreszelék és kakaópor keveréket; Keverd az egészet simára, végül óvatos mozdulatokkal forgasd bele a maradék tojáshabot
  • Zsírpapírral bélelt, 26 cm átmérõjû kapcsos tortaformában 175-180 fokon, alsó-felsõ sütésen, 25 percen át süsd, majd a lekapcsolt sütõben még 5 percig hagyd bent a tésztát
  • Ezután rácsra téve hûljön ki
  • Amikor kihûlt, kend meg 3 db érett, botmixerrel pürésített sárgabarack velõvel
  • Szép sorban rárakosgass rá  friss málnaszemeket
    • A vaníliakrém, ami inkább olyan, mint egy puding, a következõ képpen készül:
    • 6 dl bármilyen magtejet, 5 dkg eritrittel, 2 vaníliarúd magjával és a kikapart rúddal együtt forrald fel és szûrd le
    • 6 db tojássárgáját 1 dl hideg magtejjel ekeverd el, majd a leszûrt forró tejjel, folyamatosan kevergetve forrald fel. Vigyázz! nehogy a sárgája összecsomósodjon.
    • 1 dl vízben oldj fel 20 gramm porzselatint, melegítsd fel egy kicsit és keverd hozzá a krémhez
    • Jeges vízben hûtsd le, és néha keverd át a krémet, és amikor már  a zselatin dolgozni kezd, kanalazd rá a málnával kirakott sütire
  • A kapcsos formában marad a tészta, így a krém sem tud lefolyni, hanem szépen körbeöleli a tésztát 

Folytats a blogon ... paleovital.hu/?p=23028

sponsored links

Keres?s