Gyümölcskenyér
sponsored links
Hozzávalók 20 szelethez:
8 dkg mazsola, 8 dkg puha aszalt eper, 8 dkg aszalt sárgabarack, 5 dkg cukrozott citromhéj, 5 dkg cukrozott narancshéj, 16 dkg finomliszt, 1/2 kávéskanál sütõpor, diónyi Liga vaj a formához, 2 evõkanál liszt a formához, 12,5 dkg Liga vaj, 15 dkg porcukor, 1 csomag vaníliás cukor, 4 tojás, 2 evõkanál rum; a mázhoz és a díszítéshez: 10 dkg tortabevonó étcsokoládé, 2 evõkanál olaj, 1 evõkanál aprított mandulapehely
Elkészítés:
Az epret, a sárgabarackot, valamint a cukrozott citrom- és narancshéjat apróra-finomra vágjuk. Papírkendõvel szárazra törölgetjük a mazsolát, a vágott gyümölcsökhöz adjuk, megszórjuk a teljes mennyiségbõl elvett 2 evõkanál liszttel, hogy le ne szálljanak majd a massza aljára, lazán összekeverjük. Végül hozzákeverjük a sütõport is. Kikenünk vajjal és beszórunk liszttel egy ...