Gyümölcskenyér
sponsored links
Hozzávalók: 40 dkg liszt, 15 dkg puha vaj, 2 tojás sárgája, 7 dkg cukor, 1 tasak vaníliás cukor, 1,8-2 dl langyos tej, 1 teáskanál szárított élesztõ, 1 teáskanál reszelt citromhéj, 1/2 teáskanál reszelt narancshéj, csipetnyi só, 25 dkg vegyes aszaltgyümölcs(füge, mazsola, vörösáfonya, aszalt szilva), 1 evõkanál keményítõ vagy liszt, porcukor, vaj és liszt a tepsihez.
Elkészítése: A lisztet összekavarjuk a sóval, az élesztõvel, a kétféle cukorral és a reszelt citrom illetve narancshéjjal, beledolgozzuk a vajat meg a tojás sárgáját, majd szükséges mennyiségû langyos tejjel közepesen puha tésztát dagasztunk. Letakarva, meleg helyen 1 órát kelesztjük. Az aszalt gyümölcsöket apróra vágjuk, összekeverjük a keményítõvel, majd finoman beledolgozzuk a megkelt tésztába. Kerekre formázzuk és kivajazott, kilisztezett kerek tepsibe tesszük. Letakarjuk, 30 percig kelni hagyjuk, majd tetejét vizes ecsettel áthúzzuk és 180 fokon, 35-40 percig sütjük. Ha kihûlt megszórjuk porcukorral és szeletekre vágva tálaljuk.