Gyümölcsfelfújt túrós öntettel

2012-03-05

sponsored links


A "nem túl fotogén, de finom" kategóriába tartozik...

Hozzávalók: 25 dkg liszt, 15 dkg porcukor, 15 dkg vaj, 1 tojás, 1 evõkanál zsemlemorzsa, 2 evõkanál darált dió, 1 teáskanál fahéj, 1 teáskanál reszelt citromhéj, csipetnyi só. A töltelékhez: 80 dkg alma, 1 evõkanál búzadara, 2 evõkanál cukor. Az öntethez: 10 dkg vaj, 16 dkg porcukor, 3 tojás, 3 evõkanál vaníliás pudingpor, 2,5 dl tejföl, 25 dkg tehéntúró, csipetnyi só. A tortaformához vaj és liszt.
Elkészítése: A vajat elmorzsoljuk a liszttel, cukorral, sóval, hozzáadjuk a tojásokat és a citromhéjat és gyorsan sima tésztát gyúrunk belõle, amit letakarva hûvös helyen pihentetünk, míg a többi mûveletet végezzük. Közben a megtisztított, kisebb kockákra vágott almát egy szûrõbe tesszük, beszórjuk a kristálycukorral és állni hagyjuk. Ezután a ...

Folytats a blogon ... konyhatundermese-galedith.blogspot.co...

sponsored links

Keres?s