Gyümölcs leves és csirkés tortilla
sponsored links
Nálunk ebben a nyári kánikulában nagyon kedvezõ helyet kap a gyümölcsleves. Tegnap ebédre is meggybõl készítettem gyümölcslevest. Elõvettem a mélyhûtõbõl egy kb. 1kg-os meggy csomagot és feltettem fõni annyi vízzel, hogy ellepje, befûszereztem cukorral, pici sóval, fahéjjal és szegfûszeggel, amikor már megfõttek a meggyek, levettem a tûzrõl. Egy edénybe tettem két evõkanál kukoricalisztet, ehhez hozzáadtam 4 evõkanál joghurtot, alaposan összekevertem, majd apránként a leves levébõl adtam hozzá kanalanként forró levet és közben kevergettem, majd ezzel kevergetés mellett besûrítettem a levest, visszahelyeztem a tûzre, egyet forrt és elzártam alatta a tûzet. Lehûtöttem és mennyei levesünk lett ebben a kánikulában. Szktem ezt vegyes gyümölcsbõl is készíteni, ami éppen terem, vagy van otthon, nagyon hûsítõ leves. Íme a kép:
Elég gyakran készítek tortillát, a receptjét itt megtaláljatok, a tésztája pár napig eláll a hûtõben. Gyorsan elkészül, nem kell sokáig a tûzhely mellett állni sok mindennel tölthetõ és kiváló második fogás ebédre. Most is így történt, most csirkés tortillát készítettem.
Egy nagyobb csirkemellet csikokra vágtam, befûszereztem sóval, borssal, oregánóval, kakukkfûvel, bazsalikommal, leöntöttem olívaolajjal és ebben pácoltam kb. 1 órát a hûtõben. A csirkemellcsíkokat hirtelen ...