Gyöngytyúk a konyhában
sponsored links
Hónapok óta azzal nyúz a férjuram, hogy annyira szeretne egy jó gyöngytyúk levest enni. Végre sikerült szereznem gyönyörû szép gyöngytyúkot. Rögtön négyet is vettem. Három beköltözött a mélyhûtõbe a negyedik meg a fazékba. Olyan csodás húslevest alkotott belõle a férjuram, nem tudom mikor láttam ilyen lelkesen sürögni forogni a konyhában. A négy tyúk mája megmaradt és szomorúan nézett rám reggel a hûtõbõl. Egy frissítõ kávé után kihívásként néztem rájuk, hogy valami klasszat alkossak belõle.
Így lett forró gyöngytyúk májas ragú, rusztikus pirítóssal a reggelink.
Hozzávalók:
- 4 darab gyöngytyúk máj ( vagy csirke máj)
- 2 apró Salottahagyma / 2 szál újhagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 zöldpaprika
- 1 paradicsom
- 5 dkg vaj
- húsos füstölt szalonna 4*4 cm darab apró csíkokra vágva
- só
- bors
- frissen õrölt szerecsendió
- 3 ág kakukkfû + díszítésnek
- kis csokor petrezselyem
1. Vajon elkezdem pirítani a szalonnát, rádobom a felaprított hagymát, majd a kockára vágott paprikát.
2. A májat felkockázom és hozzáadom, hirtelen lepirítom, Bors, szerecsendió, apróra vágott fokhagyma.
3. Paradicsomot meghámozom és felkockázom, hozzáadom a raguhoz.
4. Megszórom a kakukkfûvel és az apróra vágott petrezselyemmel.
5. Pirítóssal tálalom.