Gyöngytyúk a konyhában

2014-06-09

sponsored links

Hónapok óta azzal nyúz a férjuram, hogy annyira szeretne egy jó gyöngytyúk levest enni. Végre sikerült szereznem gyönyörû szép gyöngytyúkot. Rögtön négyet is vettem. Három beköltözött a mélyhûtõbe a negyedik meg a fazékba. Olyan csodás húslevest alkotott belõle a férjuram, nem tudom mikor láttam ilyen lelkesen sürögni forogni a konyhában. A négy tyúk mája megmaradt és szomorúan nézett rám reggel a hûtõbõl. Egy frissítõ kávé után kihívásként néztem rájuk, hogy valami klasszat alkossak belõle.

Így lett forró gyöngytyúk májas ragú, rusztikus pirítóssal a reggelink. 

GYONGYTYUK.JPG

Hozzávalók:

- 4 darab gyöngytyúk máj ( vagy csirke máj)

- 2 apró Salottahagyma / 2 szál újhagyma

- 2 gerezd fokhagyma

- 1 zöldpaprika

- 1 paradicsom

- 5 dkg vaj

- húsos füstölt szalonna 4*4 cm darab apró csíkokra vágva 

- só

- bors

- frissen õrölt szerecsendió

- 3 ág kakukkfû + díszítésnek

- kis csokor petrezselyem 

 

1. Vajon elkezdem pirítani a szalonnát, rádobom a felaprított hagymát, majd a kockára vágott paprikát.

2. A májat felkockázom és hozzáadom, hirtelen lepirítom, Bors, szerecsendió, apróra vágott fokhagyma. 

3. Paradicsomot meghámozom és felkockázom, hozzáadom a raguhoz. 

4. Megszórom a kakukkfûvel és az apróra vágott petrezselyemmel.

5. Pirítóssal tálalom. 

 

 

Megosztom Facebookon! Megosztom iWiWen! Megosztom Twitteren! Megosztom Google Buzzon! Megosztom Google Readeren! Megosztom Tumblren!


Folytats a blogon ... mazsakonyhaja.blog.hu/2014/06/09/gyon...

sponsored links

Keres?s