Gyömölcsrizs - ez most meggyes
sponsored links
Ez az egészségesebbek közé tartozó édesség azért jó még, mert hozzávaló mindig akad itthon. Gyorsan elkészül, mindössze a hûtésére kell várni egy kicsit.
Egy pohár rizst feltettem fõni annyi vízben, hogy épp ellepje. Pár perc alatt beszívta magába, ekkor dobtam bele egy darabka vajat, és pici sót, majd felöntöttem legalább háromszoros mennyiségû forró tejjel. Többször megkevertem (ezt lehet, mert akkor jó, ha ragacsos lesz). A végén kb. 1 evõkanál étkezési keményítõt (vagy vaníliás pudingport) kikevertem még egy pohár tejjel, hozzáöntöttem, és pár percig fõztem még. A végén hozzákevertem a cukrot (ízlés-, tûréshatár szerint) vaníliás cukrot, és kezeletlen citrom reszelt héját.
Ezt az alapot lehet dúsítani apróra vágott barack(befõttel), vagy akár a képen látható meggyszósszal is ...