Gyömbérmentás csokis márványos szelet
sponsored links
Gyûjtöm a mentákat. Eddig nyolcféle van itthon, ebbõl hatot az idén a kertészetben is nevelünk és árulunk. Sajnos az eper- és ananászmentáról lemaradtunk, csupán néhány tõ maradt meg, ebbõl kettõ a kertünkben kiültetve. Az idei év slágere a csokoládémenta volt a vásárlók között, a hagyományos bors- és fodormenták mellett. A gyömbérmentát is vitték, de elsõsorban a szép tarka levele miatt. Úgy tervezem, mindegyikbõl készítek szörpöt és le is szárítom, de néhánynak még bokrosodni kell ahhoz, hogy legyen kellõ mennyiség. Közben folyamatosan kísérletezek, mint ennél az egyszerû csokis márványsütinél is a gyömbérmentával. Adott neki egy kis extra ízt, bár én intenzívebbre számoltam.
Tejjel, teával finom kis uzsonna, dobozba zárva napokig friss marad.
Hozzávalók:
25 dkg puha vaj
10 dkg étcsokoládé
25 dkg finomliszt ...