Gyömbéres sütõtök krémleves
sponsored links
Hozzávalók 4 személyre: 70 dkg megpucolt sütõtök, 1 hagyma, 1 sárgarépa, 1 evõkanál vaj, 2+1 dl tejszín, 1 teáskanál reszelt gyömbér, só, olaj.
Elkészítése: A sütõtökbõl 15-20 dkg-ot félretesszük, a többit kockákra vágjuk a megpucolt sárgarépával együtt. Az apróra vágott hagymát üvegesre dinszteljük a vajon, hozzáadjuk a sütõtököt meg a sárgarépát, megsózzuk és felöntjük annyi vízzel amennyi jól ellepi. Lefedjük, 20-25 percig fõzzük, majd félrehúzzuk és letöltünk a levébõl. Hozzáadunk 2 dl tejszínt és botmixerrel krémesre dolgozzuk, közben annyi fõzõlevet adunk töltünk vissza, hogy krémes állagú levest kapjunk. Beletesszük a gyömbért, visszatesszük a tûzre és egyet lobbantunk rajta. A félretett sütõtököt krumplihámozóval vékony szeletekre vágjuk és forró olajban ropogósra sütjük. A levest tejszínnel és a sütõtök forgáccsal tálaljuk.
Megjegyzés: A levest édesen és elkészíthetjük: ha a hagymát lecseréljük 1 teáskanál cukorra, teljesen más ízvilágú desszertlevest kapunk.