Gyömbéres szilvareszter
sponsored links
Megvettem azt a szilvát, amit nem kellett volna. Szemre szép, de se íze se.....
Enni semmiképp nem jó, egy kilónyi ízetlen szilvával meg mi a csudát lehet kezdeni ? Desszertnek pudingot fõztem, ahhoz lesz egy részébõl öntet. Egy régen vett szakácskönyvet nézegettem tegnap, ott volt egy recept.
Én így készítettem:
Kettõnknek 10- 12 szilvát kimagoztam, elnegyedeltem, lábasba raktam. Öntöttem alá egy csöppnyi vizet, csak hogy ne szárazon kezdjem el fõzni. 3 evõkanál barna cukorral megédesítettem.
Már nyúltam a fahéjas üveg után, amikor eszembe jutott a tegnap vásárolt gyömbér. Egy ujjhegynyi darabot letörtem, meghámoztam és vékony csíkokra vagdostam.
A szilvához adtam.
Addig fõztem, míg a héja elkezdett pöndörödni, ennyi idõ alatt elpárolog a ...