Gyömbéres szilvareszter

2011-10-02

sponsored links


Megvettem azt a szilvát, amit nem kellett volna.  Szemre szép, de se íze se.....

Enni semmiképp nem jó, egy kilónyi  ízetlen szilvával meg mi a csudát lehet kezdeni ?   Desszertnek pudingot fõztem, ahhoz   lesz  egy részébõl öntet.  Egy régen vett szakácskönyvet nézegettem tegnap, ott volt egy recept.

Én így készítettem: 

Kettõnknek 10- 12 szilvát kimagoztam, elnegyedeltem, lábasba raktam.  Öntöttem alá egy csöppnyi vizet, csak hogy ne szárazon kezdjem el fõzni. 3 evõkanál barna cukorral megédesítettem.
Már nyúltam a fahéjas üveg után, amikor eszembe jutott a tegnap vásárolt gyömbér. Egy ujjhegynyi darabot letörtem, meghámoztam és vékony csíkokra vagdostam. 
A szilvához adtam.
Addig fõztem, míg a héja elkezdett pöndörödni, ennyi idõ alatt elpárolog a ...

Folytats a blogon ... gondaanyu.blogspot.com/2011/10/gyombe...

sponsored links

Keres?s