Gyömbéres, narancsos sárgarépa-krémleves

2014-03-14

sponsored links



Úgy döntöttem, hogy ezen a hétvégén a fõétel mellett valamilyen leves is kerül az asztalra, mert így sokkal laktatóbb az ebéd. Persze a húslevesnek még mindig nem merek nekivágni, de már régóta szeretnék krémleveseket készíteni. Elõször brokkolira gondoltam, de aztán tegnap este ez jutott az eszembe. Azt hittem, hogy a kis könyvemben van is receptem hozzá, de kiderült, hogy az egy répafõzelék, ezért egy kis internetes böngészés után ollóztam össze a sajátomat.
A gyömbér már foglalkoztatott egy ideje, korábban csak fagylaltban kóstoltam, de azt túl erõsnek találtam. Most viszont nem bántam meg, hogy kipróbáltam. Ez a leves vagy ízlik valakinek, vagy nem, nem hiszem, hogy lenne középút. Nekem személy szerint ízlik, de legközelebb azt hiszem, egy kicsit több répával kellene készítenem. Nagyon sokan zöldségalaplével készítik, de én csak ezért nem szerettem volna egy teljesen új ételt is megfõzni, leveskockát pedig inkább nem tettem bele.

Hozzávalók 4 személyre:
  • 1 fej vöröshagyma (100 g - 8 g CH)
  • 1 gerezd foghagyma (3 g - 0,52 g CH)
  • 40 g margarin
  • 8 közepes sárgarépa (650 g - 52,65 g CH)
  • 200 ml fõzõtejszín
  • 1 narancs leve (120 ml - 10,2 g CH)
  • 1000 ml víz
  • kb. 1 tk õrölt gyömbér
  • fahéj
  • bors

Egy edényben felolvasztjuk a margarint és üvegesre pároljuk rajta az apróra kockázott hagymát, majd hozzáadjuk a felkarikázott répát és a fûszereket. pár perc alatt összepirítjuk, majd vízzel felöntjük és addig fõzzük, amíg a répa meg nem puhul.
Lehúzzuk a tûzrõl, és összeturmixoljuk (a tálaláshoz félretehetünk pár répakarikát). Hozzáöntjük a narancs kifacsart levét és a tejszínt, beforraljuk és ellenõrizzük a fûszerezést.
A levest tálaláskor megszórhatjuk kevés õrölt fahéjjal és narancs-, vagy répakarikákat ültethetünk a tetejére. Melegen és hidegen is finom.

Így elkészítve a recept összesen 71,37 g CH-t tartalmaz, adagonként 17,8 g-ot.


Folytats a blogon ... pcovalisfinoman.blogspot.com/2014/03/...

sponsored links

Keres?s