Gyömbéres-mazsolás rizs

2011-07-25

sponsored links

Ha meguntuk már a sima párolt rizst körítésnek, akkor feldobhatjuk egy kis mazsolával és gyömbérrel. Meglátjuk, bámulatos átalakuláson megy át az egyébként unalmas rizs. Pikáns, enyhén édeskés ízvilága kitûnõen harmonizál a grillezett és sült húsokkal, isteni kiegészítõje a különféle savanykás mártásoknak, szószoknak. Nálunk legalábbis nagyon bejött.

Hozzávalók: 1 borospohárnyi rizs, pici olaj, 2 borospohárnyi víz, 2-3 evõkanálnyi mazsola, fél diónyi reszelt gyömbér, só, ízlés szerint.

Elkészítése: A rizst néhány cseppnyi olajon üvegesre pirítjuk, felöntjük kétszer annyi vízzel, hozzáadjuk a mazsolát és a reszelt gyömbért. Ízlés szerint sózzuk, majd nagy lángon, folytonosan kavargatva addig fõzzük míg a rizs kezdi megszívni magát vízzel és zubogva forr. Ekkor lefödjük, a fedõre ráterítünk egy megvizezett ...

Folytats a blogon ... fakanalforgato.blogspot.com/2011/07/g...

sponsored links

Keres?s