Gyömbéres-mazsolás rizs
sponsored links
Ha meguntuk már a sima párolt rizst körítésnek, akkor feldobhatjuk egy kis mazsolával és gyömbérrel. Meglátjuk, bámulatos átalakuláson megy át az egyébként unalmas rizs. Pikáns, enyhén édeskés ízvilága kitûnõen harmonizál a grillezett és sült húsokkal, isteni kiegészítõje a különféle savanykás mártásoknak, szószoknak. Nálunk legalábbis nagyon bejött.
Hozzávalók: 1 borospohárnyi rizs, pici olaj, 2 borospohárnyi víz, 2-3 evõkanálnyi mazsola, fél diónyi reszelt gyömbér, só, ízlés szerint.
Elkészítése: A rizst néhány cseppnyi olajon üvegesre pirítjuk, felöntjük kétszer annyi vízzel, hozzáadjuk a mazsolát és a reszelt gyömbért. Ízlés szerint sózzuk, majd nagy lángon, folytonosan kavargatva addig fõzzük míg a rizs kezdi megszívni magát vízzel és zubogva forr. Ekkor lefödjük, a fedõre ráterítünk egy megvizezett ...