Gyömbéres libasült & édesburgonyapüré
sponsored links
Az egyik kedvenc õszi-téli fogásommá vált ez a saját találmány: a tál aljában szaftos, szójás-gyömbéres-zöldséges libasült, a tetején pedig édesburgonyapüré és ropogósra sütött kenyérmorzsa (a képen még sütés elõtt.)
A francia konyha klasszikus fogása az ún. hachis Parmentier, a késõ 18. századi gyógyszerészrõl, a burgonya népszerûsítésében komoly szerepet játszó Antoine Augustin Parmentier-rõl elnevezett étel: alul apróra vágott (vagy darált) szaftos hús, rajta burgonyapüré, mindez sütõben összesütve - igazi téli, tartalmas fogás. Hasonló étel más kultúrákban is elõfordul, az angolok "pásztorpitéje" (sheperd's pie), vagy több dél-amerikai ország jellegzetes fogása, a pastel de papa is ugyanerre a logikára épül. Arra is kiváló, hogy maradék sülteket használjon fel az ember, de olyan finom és olyan praktikus, hogy külön ezért is érdemes nekivágni. Alábbi változata saját kreáció, a libanapok találkozása némi egzotikummal. A teteje lehet sütõtök, vagy hagyományos krumplipüré is, a hús pedig bármilyen más sült.
A gyömbéres-zöldséges libasültrõl videórecept is van.
Gyömbéres libacomb édesburgonyapürével ...