Gyömbéres-korianderes csirkecomb
sponsored links
Ebben a receptben a csirkecombnak nincs esélye.... Egyszerûen csak itt van, mert valaminek vinnie kell azt a fergeteges, fantasztikus ízkombinációt, amit a gyömbér és a narancs produkál. A véletlenek játéka talán, hogy állandóan gyömbér barátommal találkozok. Az õsszel eltett savanyúság nálunk elengedhetetlen kelléke. Aztán itt van a kedves gasztro ajándék, amit a "fazekas" angyalkától kaptam, a gyömbéres-narancsos fûszersó...nem, inkább nem folytatom tovább, mert ezt érezni kell. Naponta többször kinyitom a kis üvegcsét és szagolgatom.Mert frenetikus illatélmény, higgyétek el. Aztán itt van Gondaanyu nagyon finom és pikáns kandírozott gyömbére, amit a héten kaptam. Hát lehet így "nem" gyömbérrel fõzni? A hab a tortán már csak az volt, hogy az Erdélyi Konyha magazinban rátaláltunk Edó receptjére...úgy látom, a blogon még nem jelent meg, de az újságban Gyömbéres csirkecombok címmel szerepelt.
Én egy kicsit tovább gondoltam:
Csirkecombot pácolunk elõzõ este:
1 evõkanál reszelt gyömbér
2 evõkanál olíva olaj
1 evõkanál mustár
fél citrom leve
fél citrom héja darabosra vágva
narancshéj darabok
2-3 db babérlevél ...