Gyömbéres kalács
sponsored links
A receptet Vicuska blogjáról kölcsönöztem és ezer köszönet érte, mert nagyon finom lett. Õzgerinc formában sütöttem, ami nem volt jó ötlet, mert valóban nagyon felpúposodott, ahogy Vicuska említette is a receptnél. De megoldottam, mert a tetejét levágtam, persze azt is megettük, és így már talpra tudtam állítani a süteményt. A gyömbér különben is nagy kedvencem, szinte mindig van itthon friss és szárított egyaránt, és ebben a finom kalácsban is nagyon jól érvényesült az aromája.
Hozzávalók:
2 tojás
20 dkg cukor
25-30 dkg 30%-os tejszín (az itteni 38 %-os)
35 dkg liszt
1 kk. szódabikarbóna
1 kk. õrölt szegfûszeg
1 kk. fahéj
2 kk. õrölt gyömbér (nálam friss, nagyon finomra reszeltem) ...
Hozzávalók:
2 tojás
20 dkg cukor
25-30 dkg 30%-os tejszín (az itteni 38 %-os)
35 dkg liszt
1 kk. szódabikarbóna
1 kk. õrölt szegfûszeg
1 kk. fahéj
2 kk. õrölt gyömbér (nálam friss, nagyon finomra reszeltem) ...