Gyömbéres-fokhagymás ázsiai sertésragu

2013-10-02

sponsored links


Ez a kedvenc ázsiai ihletésû húsos receptem. Ha pontos elnevezést szeretnék adni neki, akkor az a Lassú tûzön párolt gyömbéres-fokhagymás-chilis-szójás mázzal bevont sertés hasaalja lenne.
Azért is szeretem ezt az ételt, mert nem kell hozzá sok fûszer és alapanyag. Igaz, sokáig kell fõzni, majd két órát, viszont max. 30 percet kell vele foglalkozni ebbõl.
Egészség-mániásoknak nem ajánlom, mert igazi zsíros, fûszeres kalória bomba.... ami ínycsiklandóan finom! Persze a kedvenc ételeim mind zsírosak, fûszeresek, csípõsek, egyszóval egészségtelenek . Nem szeretem ezt a szót. Én abban hiszek, hogy az ember figyeljen oda arra, amit a szervezete kíván, mert jelzi mire van szüksége. Milyen húsra, ételre ízre, stb. Aztán ha az éppen hizlaló, tessék szépen lemozogni. Ennyi.

Szóval. Készülhet ez az étel hasaaljából, mint amit én is használtam, esetleg oldalasból, vagy bármilyen, picit zsírosabb sertés húsból is.
A fûszerekkel és az idõvel ne fukarkodjunk. Fõzzük szépen, lassan, sokáig.

Hozzávalók 4 fõre:

1,2 kg sertés bõrös hasaalja

1 fej hagyma
egy pinpong labdányi friss gyömbér
6 gerezd fokhagyma ...

Folytats a blogon ... filemonsfood.blogspot.com/2013/10/gyo...

sponsored links

Keres?s