Gyömbéres csirkemell csíkok zellersalátán - akár laktató vacsora
sponsored links
Hozzávalók 4 személynek:
1 öklömnyi zellergumó
4-5 szál új sárgarépa
1 fej saláta
1 nem túl érett avokádó
3-4 kanál majonéz
3-4 kanál tejszín
1 lime vagy citrom leve
kruton
pirított mogyoró vagy dió
30-40 dkg csirkemell filé
1 kanál reszelt gyömbér
1 kanál mustár
só
bors
olaj a hús sütéséhez
A csirkemell filéket bekenjük a reszelt gyömbér és a mustár keverékével, sózzuk, borsozzuk és lefedve pár órát hûtõbe tesszük.
Kevés olajon, felforrósított serpenyõben megsütjük a hússzeleteket (ne szárítsuk ki), kissé pihentetjük, majd csíkokra vágjuk.
A zellergumót és a sárgarépát megtisztítjuk és gyufaszál méretûre vágjuk, az avokádót meghámozzuk, kettõbe vágjuk és kockára szeljük. Rögtön megöntözzük az egészet limelével.
A salátát leveleire szedjük, megmossuk, megszártjuk, majd apró darabokra tépkedjük.
A majonézt összekeverjük a tejszínnel, pici citromlével ízesítjük, ha kell utánasózunk, borsozunk.
Összeállítjuk a salátát: nagy tálban lazán összekeverjük a zeller és répaszálakat, az avokádókockákat, a salátát, beterítjük a húscsíkokkal, megszórjuk durvára darabolt dióval, a krutonokkal, majd leöntjük a tejszínes majonézzel.
Ízlés szerint lehet még sózni, borsozni.
Laktató, finom saláta, elõételként, vagy önálló fogásként is fogyaszthatjuk.
1 öklömnyi zellergumó
4-5 szál új sárgarépa
1 fej saláta
1 nem túl érett avokádó
3-4 kanál majonéz
3-4 kanál tejszín
1 lime vagy citrom leve
kruton
pirított mogyoró vagy dió
30-40 dkg csirkemell filé
1 kanál reszelt gyömbér
1 kanál mustár
só
bors
olaj a hús sütéséhez
A csirkemell filéket bekenjük a reszelt gyömbér és a mustár keverékével, sózzuk, borsozzuk és lefedve pár órát hûtõbe tesszük.
Kevés olajon, felforrósított serpenyõben megsütjük a hússzeleteket (ne szárítsuk ki), kissé pihentetjük, majd csíkokra vágjuk.
A zellergumót és a sárgarépát megtisztítjuk és gyufaszál méretûre vágjuk, az avokádót meghámozzuk, kettõbe vágjuk és kockára szeljük. Rögtön megöntözzük az egészet limelével.
A salátát leveleire szedjük, megmossuk, megszártjuk, majd apró darabokra tépkedjük.
A majonézt összekeverjük a tejszínnel, pici citromlével ízesítjük, ha kell utánasózunk, borsozunk.
Összeállítjuk a salátát: nagy tálban lazán összekeverjük a zeller és répaszálakat, az avokádókockákat, a salátát, beterítjük a húscsíkokkal, megszórjuk durvára darabolt dióval, a krutonokkal, majd leöntjük a tejszínes majonézzel.
Ízlés szerint lehet még sózni, borsozni.
Laktató, finom saláta, elõételként, vagy önálló fogásként is fogyaszthatjuk.