Gyömbéres-citromos-matcha teás bonbon
sponsored links
Praliné Zsuzsinál találtam ezt a kifinomult ízkombinációt, amit azonnal ki kellett próbálnom! Elsõre nem igazán tudtam elképzelni, hogy pontosan milyen is lesz együtt a matcha tea és a gyömbér, de az eredmény minden várakozásomat felülmúlta, fantasztikus lett!
A matcha zöldtea port eddig csak a csokiburok színezésére használtam, ideje volt már töltelékként is megkóstolnom. Ahogy vártam, a zöld tea kevésbé domináns ízét nagyon jól kiegészíti és kiemeli a gyömbér és a citrom frissessége, és nagyon tetszik a krém zöld színe? (ez utóbbi lehet, hogy csak az én mániám, még a pisztáciás bonbonnál kezdõdött...).
Hozzávalók:
(18 darabhoz)
- A töltelékhez:
105 g fehér csoki
45 g habtejszín
1,5 kezeletlen citrom héja
1,5 tk. glükózszirup (vagy akácméz)
15 dkg frissen facsart citromlé
1 kk. matcha teapor
6-7 szelet kandírozott gyömbér
1,5 tk. puha vaj
- A csokiburokhoz:
200 g étcsoki
1%-nyi porított kakaóvaj
30 g fehércsoki + 1 kk. Matcha teapor a díszítéshez
Elkészítés:
A töltelékhez egy kisebb lábasban felmelegítem a tejszínt, hozzáadom a reszelt citromhéjat és a glükózszirupot (vagy akácmézet), felforralom, majd a tûzrõl lehúzva belekeverem a feldarabolt fehér csokit és a citromlevet. Amikor a krém már 35 fokosra hûlt, a vajat is hozzáadom, végül az apróra vágott kandírozott gyömbérdarabokat is beleforgatom.
A csokiburok elkészítését a díszítéssel kezdem: a 30 grammnyi fehér csokit megolvasztom és temperálom, és a Matcha teaporral egynemûre keverem. A zöldre festett fehér csokiból vékony csíkokat csurgatok a polikarbonát formába, és az ujjammal szétkenem, hogy foltokat kapjak.
Amíg a zöld minta megszilárdul, temperálom az étcsokit, majd elkészítem a bonbon hüvelyeket és hûtõbe teszem egy 10 percre, hogy megszilárduljon.
A habzsákba töltött matcha teás krémet is a csoki hüvelyekbe adagolom, ügyelve arra, hogy maradjon hely a lezáráshoz. Ismét hûtés következik.
Az maradék étcsokit újratemperálom, majd lezárom a bonbonokat. Hûtés után kifordítom a formából a kész bonbonokat.