Gyömbéres, bazsalikomos pulykamell sütõzacskóban készítve
sponsored links
Divat-e a sütõzacskóban sütés, vagy csak a reklámokból ismert "naon omlós" csirkeszárny a népszerû? A választ én sem tudom, de a technológiát merem ajánlani, fõleg a nagyobb húsok készítéséhez. Sültet készíteni amúgy sem nehéz, csak az optimális sütési idõt kell megtalálnunk, a "túlsülés" és kiszáradás elkerülése végett. Ebben nagy segítségünkre van a sütõzacskó, ami könnyen beszerezhetõ bármely áruházból (nem csak a fûszerkeverékes változat létezik). Nem mellesleg segít a sütõnk tisztán tartásában is, valamint a sütés folyamán keletkezõ szaft nem a tepsi aljára kerül megfeketedve, hanem teljes mértékben és koncentráltságában felfogható általa. A szaftunkból pedig a húshoz adható mártást, vagy akár marinádot készíthetünk, ami elengedhetetlen egy ilyen hús esetében.
Recept:
Hozzávalók (4 személyre)
80 dkg pulykamell (egy kisebb egész mell)
4 gerezd fokhagyma
2 ek olívaolaj
1 piros és 1 sárga chili paprika
4 levél babér
1 kisebb gyömbér ...