Gyömbér

2012-01-17

sponsored links


Ma megtisztelt az idõjárás bennünket itt Pesten is. Havazott. Igaz már kopik a háztetõkrõl, de olyan szép volt reggel kikukucskálni az ablakon és látni a millió fehér pamacsot.

De most jöjjön egy kis feketeleves is. Ilyenkor igencsak levesz a lábunkról néhány romantikus vírus bennünket. Ha nem szeretnénk ennek a kapcsolatnak a hosszas élvezõi lenni, akkor olvassátok el a következõ bejegyzést. Egy hasznos tippet is kaphattok megfázás kezelésére a gyömbérrel kapcsolatban. 

SZÁRMAZÁSA: 
Dél- és Kelet Ázsiából származik. A Föld számtalan szegletében, így például Indiában, Kínában, Indonéziában, Japánban, Ausztráliában, Dél-Amerikában és Nigériában is termesztik.

LEÍRÁSA ÉS EHETÕ RÉSZE: 
Gyökerét (gyöktörzsét) fogyasztjuk nyersen, szárítva vagy porrá õrölve. A gyömbér több, mint 1 méterre is megnövõ, gyékényszerû, egyszikû növény. Hosszú lándzsás levelei és sárgásvörös, illatos virágai vannak.

ÉRDEKESSÉG
Konfucius kínai vallásalapító már Kr.e. 500 táján gyömbérrel ízesítette ételeit. A hiedelem szerint, aki minden nap fogyaszt gyömbért, az sokáig fog élni. 

GYÓGYÁSZAT
Itt jön be az én bevált receptem. 1 db 5 cm-es nagyságú gyömbért hájastól apróra darabolok vagy reszelek és kb. 5 dl vízben 15 percig forralva fõzöm. Amilyen melegen csak lehet, lefekvés elõtt fogyasszuk el. Kicsit megizzaszt, kicsit jobb lesz ...

Folytats a blogon ... boldogkukta.blogspot.com/2012/01/gyom...

sponsored links

Keres?s