Gyökérfasírt, levélmártás
sponsored links
Egyáltalán nem bánkódom amiatt, hogy egyre kevesebb alapanyaghoz lehet hozzájutni: szeretem a szezonális ételeket enni. Szerintem ez egyensúlyban tart, így tudunk alkalmazkodni az évszakok ritmusához. Kihívásnak könyvelem el, hogy ne csak a szükséges tápanyagbevitelt, hanem a változatosságot is abból oldjam meg, ami rendelkezésre áll. A rösztit (berét, tócsnit) minden formában szeretem, és gyakran keverek a krumplihoz más zöldségeket is. Ezt a mait csak gyökerekbõl készítettem: paszternák, petrezselyemgyökér és sárgarépa van benne. A hozzá készült mártásba kerültek a levelek: petrezselyem, zeller, snidling, koriander. Mindez együtt ropogós, friss, édes - mintha máris tavasz lenne!
Hozzávalók (4 adag, kb. 16 pogácsa):
Röszti
- 2 paszternák
- 2 sárgarépa
- 2 petrezselyemgyökér
- 1 csomag petrezselyemzöld ...