Gyökér és az alma
sponsored links
A leves olyan most nekem, mint a kanalas orvosság, átmelegíti a gyomrot és a tenyeret, lehet szagolni, nézni, ahogy gõzölög, és ettõl valahogy kellemesebb lesz a sok kellemetlen. Nincs bánat, csak elöntött a szokásos õszi-téli ellenállás, tavaszi gyerek napfényre vágyik, a tegnapi adag pedig pont ahhoz volt elég, hogy még jobban vágyódjam utána. Lehetne persze a hullámvölgyek ellen forralt borral is harcolni, hasonló lenne a hatása, mint a levesnek, de egyrészt ennyire nem vagyok jó magamhoz, másrészt a végén még borvirágos orral ébrednék egy februári reggelen, szóval marad a leves, és kilengésként néha egy kupica málnapálinka. Kell azért a jóból.
A mai szereplõ egy végtelenül egyszerû krémes változat, ami egy hétvégi gasztrovásáron igen kedvezõ áron beszerzett petrezselyemgyökérbõl készült. Nagyon szeretem ezt a zöldséget, jó az édeskés íze, kiváló nyilván húslevesben, de önállóan is abszolút jól teljesít. Ha találkoznak szép és valódi kertben termesztett példányokkal, tegyenek vele ...