Gyógyító, melegítõ ételek
sponsored links
Más szögbõl süt a nap, megváltozott a páratartalom, a forróságból átmentünk a hûvösbe, itt az õsz. Ha ételrõl van szó, ez a kicsit fûszeresebb-melengetõs, édesebb, kalóriadúsabb ételek idõszaka, ezért ilyeneket fõztünk Makiék legutóbbi kurzusán, a Gyógyító ételeken, Poór Balázs segítségével. Beszélgettünk az õsz lelki oldaláról, elõkerült a gyömbér, a chili és a méz.
A húsmentes fogások (mi tejmentesen is csináltuk, de ez opcionális, kivéve a kecskesajtot) mindegyike egyszerûen elkészíthetõ, az összetevõk között egyetlen kuriózumot találtam csak, a füstölt sót, ami egyébként elhagyható, ha otthon készítjük el a fogásokat. Mondjuk, ha valaki érez rá késztetést, érdemes beszerezni, mert egyedi zamatot ad az ételeknek. Kulináris boltokban kapható.
De térjünk vissza a fogásokhoz. Összesen 7 ételt (ebben volt torta is) és egy italt készítettünk, meleg fûszeres mustot. (Sajnos az óra végi falatozás hevében ezt elfelejtettem megkóstolni, azóta bánom). Készült sütõtökös hagymaleves, borsikafûvel, gyömbérrel. Tálaláskor, szójajoghurttal és kecskesajttal öntöttük nyakon (már kétszer is csináltam itthon annyira ízlett). Másik nagy ...