GYÜMÖLCSÖS TÚRÓS SZELET

2014-06-17

sponsored links













Munka után haza értem, és semmi másra nem vágytam csak nyugalomra és egy szelet süteményre... Mivel bevásároltam kora nyári friss gyümölcsökbõl, szóba sem kerülhetett más, mint egy finom túrós szelet. A túró és a friss bogyós gyümölcsök szerintem a legjobb párost alkotják a gyümölcsös sütik terén... A tésztája kevert piskóta, a krémje pedig mascarponés túrókrém...


Hozzávalók 8 szelet süteményhez: Tészta: 12.5 dkg puha vaj, 12.5 dkg cukor, 1 vaníliás cukor. Ezt robotgéppel a legmagasabb fokozaton simára, habosra keverjük. Adunk hozzá egy csipet sót, és egyenként belekeverünk 2 tojást /mindegyiket kb. 1/2 percig keverjük/ Ezután beleszitálunk 12.5 dkg finom lisztet, 1 csapott teáskanál sütõport. Egyenletes masszává keverjük. A tésztát sütõpapírral bélelt, kb. 20x30 cm-es tepsibe simítjuk. 180 C-on, 25-30 perc alatt világosra megsütjük. Rácsra tesszük hûlni, majd hosszában óvatosan félbevágjuk. Krém: 25 dkg túró, 25 dkg mascarpone sajt, 1/2 citrom leve és reszelt héja, 3 evõkanál gyümölcscukor, 1 csomag vaníliás cukor. Tetejére: Kb. 35 dkg friss gyümölcs / málna, áfonya, eper ribizli stb...

A krémet habosra keverjük és a kész tortalapot betöltjük vele. A sütemény tetejére halmozzuk a friss gyümölcsöket és behûtjük. Tálaláskor citromfûvel feldíszítve tálaljuk.








Folytats a blogon ... illeskriszkonyhaja.blogspot.com/2014/...

sponsored links

Keres?s