GYÜMÖLCSÖS SALÁTA SAJTOS PULYKACS?KKAL
sponsored links
/INSALATA CON FRUTTA E TACCHINO/
Hozzávalók (4 személyre) :
30 dkg pulykamellfilé
liszt, tojás, 1/2 dl tej
10 dkg reszelt sajt
1-1 grépruit - narancs - alma -
körte, 10 dkg ananász (konzerv is lehet)
10 dkg szõlõ (fakultativ)
1 fej zöldsaláta
Öntethez:
2 evõkanálnyi méz
2 dl joghurt
1 citrom leve
1/2 dl olivaolaj
A húst megmossuk, leszáritjuk és vékony csikokra vágjuk.
A tepsit kibéleljük sütõpapirral.
A sütõt elõmelegitjük 200 C-fokra.
A húst megsózzuk, megforgatjuk a lisztben, majd a tejjel felvert
tojásban és végül a reszelt sajtban.
A tepsibe rakjuk és a sütõben 10-15 perc alatt pirosra sütjük.
A gyümölcsöket és a salátát megtisztitjuk, megmossuk, lecsepegtetjük.
A narancsot és a grapefuitot kifilézzük (a fehér részt is eltávolitjuk),
a levet felfogjuk. Felszeleteljük a körtét és az almát, kis darabokra
vágjuk az ananászt, a szõlõt felezzük és kimagozzuk.
Tálaláskor tányérokra rendezzük az összetépkedett salátaleveleket,
erre rakjuk az elõkészitett gyümölcsöket, ráöntjük a felfogott citrus
levet. Az öntethez valókat összekeverjük, sózzuk, borsozzuk.
Ezzel is meglocsoljuk a salátát, majd a tetejére halmozzuk a
húscsikokat.
(Nálam a saláta öntete csak só és olivaolaj volt)
Hozzávalók (4 személyre) :
30 dkg pulykamellfilé
liszt, tojás, 1/2 dl tej
10 dkg reszelt sajt
1-1 grépruit - narancs - alma -
körte, 10 dkg ananász (konzerv is lehet)
10 dkg szõlõ (fakultativ)
1 fej zöldsaláta
Öntethez:
2 evõkanálnyi méz
2 dl joghurt
1 citrom leve
1/2 dl olivaolaj
A húst megmossuk, leszáritjuk és vékony csikokra vágjuk.
A tepsit kibéleljük sütõpapirral.
A sütõt elõmelegitjük 200 C-fokra.
A húst megsózzuk, megforgatjuk a lisztben, majd a tejjel felvert
tojásban és végül a reszelt sajtban.
A tepsibe rakjuk és a sütõben 10-15 perc alatt pirosra sütjük.
A gyümölcsöket és a salátát megtisztitjuk, megmossuk, lecsepegtetjük.
A narancsot és a grapefuitot kifilézzük (a fehér részt is eltávolitjuk),
a levet felfogjuk. Felszeleteljük a körtét és az almát, kis darabokra
vágjuk az ananászt, a szõlõt felezzük és kimagozzuk.
Tálaláskor tányérokra rendezzük az összetépkedett salátaleveleket,
erre rakjuk az elõkészitett gyümölcsöket, ráöntjük a felfogott citrus
levet. Az öntethez valókat összekeverjük, sózzuk, borsozzuk.
Ezzel is meglocsoljuk a salátát, majd a tetejére halmozzuk a
húscsikokat.
(Nálam a saláta öntete csak só és olivaolaj volt)