GYÜLÖCS ZSELÉS SÜTI
sponsored links
GYÖMÖLCS ZSELÉS SÜTI
Szülinapi partyra készítettem ezt a finom nyári sütit. Jól behûtöttem, úgy jött elõ az íze igazából. Nagyon finom volt, ízlett mindenkinek, örültem is neki nagyon.
HOZZÁVALÓK
100 g cukor+ 40 g a habba
175 g liszt
75 ml olaj
75 ml tej
2 tojás
1/2 cs sütõpor
3 vaniliás puding
1,2 l tej
cukor a puding leírása szerint + ízlés szerint
25 dkg margarin
1 üveg meggy befõtt
2 zseletin
cukor ízlés szerint
ELKÉSZÍTÉSE
- A tojásfehérjét felverjük kemény habbá, menetközben fokozatosan hozzáadjuk a 40 g cukrot is.
- A többi hozzávalót egy tálba tesszük és a kikapcsolt mixerrel összekeverjük amennyire tudjuk, majd a már bekapcsolt mixerrel is összekeverjük.
- A felvert tojásfehérjét fokozatosan adjuk a tojássárgás keverékhez, alaposan elkeverjük.
- 180 fokon megsütjük, tûpróbával ellenõrízzük, mikor készül el.
- Közben elkészítjük a pudingot a leírtak szerinti cukor mennyiséggel és 1,2 l tejjel. Ha teljesen kihûlt a puding, akkor a szobahûmérsékletû margarint apró kockákra vágjuk, és összekeverjük a pudinggal, mixerrel krémesre keverjük. Ezt rátesszük a kiihûlt olajos piskótánkra, majd betesszük a hûtõbe. Jól hûtsük le.
- Kimagozzuk a befõttet, majd annak levével a zselé leírásának megfelelõen elkésztjük a gyümölcszselét. Ezt ráöntjük a puding tetejére és visszatesszük hûteni. Min. 3 órát hûtsük!
A Facebookon itt tudtom hozzám csatlakozni.
Ha Google+-on szeretnél hozzám csatlakozni, ide kattints.