Gyuvecs

2011-07-23

sponsored links

A gyuvecs nem más, mint egy szerb húsos zöldséges egytálétel, a gyuvecs elnevezésû cseréptálról kapta a nevét, amiben készítik. Szándékosan nem írtam, hogy rizses étel, mert ugyan az alábbi recept rizzsel készül, de van krumplis változata is. Használhatunk hozzá sertés, marha vagy birkahúst ? akár darálva is - , de hallal is készítik, sõt, maradék pörkölt is felhasználható ilyen módon. Kóstolás után a férjemmel egyöntetûen megállapítottuk, hogy a hús jó, ha van benne az íze miatt, viszont egyáltalán nem hiányzott nekünk, így bátran javaslom vegetáriánus változatban is elkészíteni. Ez a recept a leginkább megszokott zöldségekkel (paprika, paradicsom, padlizsán) készül, de lehet bele zöldbabot, cukkinit, krumplit is tenni. A tetejére való tejfölös-tojásos öntet szintén opcionális, elhagyható. Nem tudom, hogy autentikus-e, mindenesetre finom.

Recept:...


Folytats a blogon ... feedproxy.google.com/~r/blogspot/nouR...

sponsored links

Keres?s